Потребители на социални услуги в Благоевград с участие в множество инициативи преди Коледа

Младежи и девойки от Защитени жилища за лица с интелектуални затруднения-Община Благоевград ще вземат участие в множество инициативи. Първата такава е на 1 декември, когато представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ ще участват в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти доброволци участниците ще играят мини-баскетбол. Посланието на кампанията е „ Да играем и растем заедно”.

В Международния ден на хората с увреждания - 3 декември, потребители на социални услуги на територията на Община Благоевград ще се включат в шествие, което ще започне от ул. ”Т.Александров” /магазин Билла/ и ще достигне до МОЛ „Ларго“. По време на събитието те ще носят 60 балона – бели, зелени, червени – символ на българското знаме, които ще бъдат пуснати във въздуха пред МОЛ „Ларго“. Ще раздават флаери на гражданите с послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение.

Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни- 19-21 декември. За базара те са изработили коледни артикули, подкрепени в дейностите си от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.

Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания с потребителите.

Девойки от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма”, от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина”, Светлана Георгиева – от Защитено жилище „Искра” и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница” вече се включиха, като доброволци в благотворителната кампания „Изплети топлина” на фондация „Има начин”. Те изплетоха топли шалове за хората без дом на територията на България. Включвайки се в инициативата всички те изразяват своята съпричастност и подкрепа и вярват,че заедно има начин да помогнем на хората без дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България