„Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Почетният консул на България в Цюрих Феликс Фишер награден със “Златна лаврова клонка” Най-високата награда на външното ни министерство бе връчена от посланик Меглена Плугчиева

На тържествена церемония снощи в сградата на посолството на Република България в Берн посланик д-р Меглена Плугчиева връчи на почетния консул на Република България със седалище в Цюрих д-р Феликс Фишер най-високото отличие на МВнР „Златна лаврова клонка”, съобщиха за «Труд» от дипломатическото ни представителство в Берн.

Почетният консул е отличен заради неговата изключително активна дейност в подкрепа, развиване и задълбочаване на българо-швейцарските икономически, политически и културни отношения.

На церемонията са присъствали представители на Федералния департамент на външните работи, швейцарски институции, българската общност, приятели на България.

img_2391Д-р Феликс Фишер е назначен за почетен консул на Република България в гр. Цюрих през 2005 г., с консулски окръг- кантоните Цюрих, Базел град, Базел-област, Солотурн, Ааргау, Шафхаузен, Тургау, Санкт Гален, Апенцел-Аусерроден, Апенцел-Инерроден.

През всичките тези години г-н Фишер съдейства изключително много за популяризирането на страната ни в Швейцария и за задълбочаване на двустранните ни отношения във всички сфери – икономически, културни, обществено-политически, хуманитарни.

Към цялостния принос на г-н Фишер трябва да се добави и неговата дейност в хуманитарната и социална област. През 2015г., той и съпругата му г-жа Вера Фишер учредяват фондацията „Фамилия Фишер – фондация за деца в нужда». Тя си поставя за цел подпомагането на български деца от социални домове в сферите на образованието, професионалното ориентиране и квалификация, както и за развитието на материалната база и оптималното планиране на свободното време на децата в неравностойно положение.

Г-н Феликс Фишер има и голям принос за активната и разностранна културна дейност на посолството ни в Берн, както и при организиране на дарения за страната ни през последните пет години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.