Починалият военен в Благоевград е бил прегледан от стажант, а не от лекар, установи проверка

Починалият военен на 43 години, заради чиято смърт бе образувана проверка в МБАЛ-БЛагоевград, е бил прегледан от младеж, който е стажант –студент в 3-курс „Медицина“, а не от лекар.

Скандалният случай се заплете още повече след като стажантът изчезна и никой не може да го открие, което принуди болничният шеф на МБАЛ д-р Митев да подаде сигнал до прокуратурата.

Фактите сочели следното. Подполковник Пламен Пацов бил приятел с въпросния стажант и двамата пили кафе , когато военният се почуствал зле. Младежът сам завел Пацов в Спешното отделение на благоевградската болница, но по това време екипите били заети, а дежурната докторка правела сърдечен масаж на друг спешен пациент.

Тогава стажантът сам решил да обслужи военния, направил му кардиограма, видял я, казал,че няма нищо сериозно и отвел Пацов в дома му. На практика лекар не е видял вообще пациента. Два часа по-късно Пацов починал.

Аутопсията е установила,че военния е починал от белодробна тромбоемболия.

Когато подполковникът издъхнал въпросният стажант дошъл с нервна криза в Спешното отделение и се наложило да му направят диазепам, за да се успокои. Сега младежът се издирва ,за да бъде разпитан по случая.

Пацов бе зам.командир на военното поделение в Благоевград. Случаят се разследва по искане на близките му , които са в шок от внезапната смърт на младия мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България