Почина пациент с коронавирус от дома за възрастни в село Гара Орешец

Домът за възрастни в гара Орешец

Починал е мъж на 91 години в Дома за възрастни хора в Гара Орешец, Видинско. Седем пациенти от приюта са настанени в болницата във Враца. В дома се извършва пълна дезинфекция. Там остават 13 души обитатели и трима души персонал.

Междувременно във видинската болница "Св.Петка" са осигурени необходимите защитни средства и облекла, като допълнително са предоставени още 100 защитни гащеризона, от тях 40 за многократна употреба, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при посещението си днес във видинската болница, информират от областна администрация. Чрез болничната аптека ще бъдат доставени още 180 броя, с което защитните облекла ще станат 400.

За болницата във Видин са осигурени и 400 броя хирургически маски, 10 защитни шлема и 36 броя очила.

Доставени са и 20 защитни комплекта за Дома за възрастни хора в село Гара Орешец. Министър Ананиев е посочил, че във видинската болница има остър дефицит на медицински персонал и затова ще бъде извършено вътрешно преструктуриране в здравното заведение, така че да се покрие липсата на кадри в отделенията, които не са окомплектовани. Здравното министерство е уведомило с писмо всички здравни инспекции в страната да се обърнат с апел към лечебните заведения в техния регион и да осигурят персонал, който да се насочи към видинската болница да помагат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България