Почина шофьор на премазано от бус такси

Издъхна шофьор на такси, което беше помляно от бус на пътя Велико Търново-Горна Оряховица. Трагедията се разигра около 14 часа в понеделник край великотърновското село Арбанаси.

Тоарният автомобил „Мерцедес”, управляван от 23-годишния Р.С., превозващ стока на зеленчукова борса поднесъл на остър завой, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в такси. При зверската катастрофа пострадаха шест души, сред които и две деца.  Пожарникари рязаха смачканите ламарини на таксито, за да извадят пострадалите хора.

В най-тежко състояние бе 38-годишният водач на таксито Стоян Стоянов. Два дни медиците от областната болница в старата столица се бориха за живота му, а негови приятели и колеги дариха кръв. Той обаче починал в 9 часа в сряда заради причинените му  гръдна травма, счупена бедрена кост и огромен кръвоизлив.

В злополучния ден в лекия автомобил «Дачия» пътувало семейство. 31-годишната жена е с комоцио церебре, 10-годишната й дъщеря е с фрактура на бедро, а синът й на 4 г. е с фрактура на черепа. 35-годишният им баща пък е с гръдна травма и счупена ръка. По-късно след катастрофата момичето и бащата са транспортирани в плевенска болница. Момченцето пък е оперирано по спешно и с майката му са в неврохихургичното отделение на великотърновската болница.

Водачът на товарния автомобил е бил прегледан в горнооряховската болница, след което е освободен за домашно лечение с контузия в областта на гърдите. Изпробван е за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна.

Коментари

Задължително поле