По-голям просвет за хибридния Jazz Crosstar

Моделът Honda Jazz Crosstar се отличава с релси на покрива и дизайнерски компоненти в офроуд стил.

Градският модел на Honda e подготвен за приключения

Тапицерията е устойчива на вода

Изцяло новият хибриден модел Honda Jazz беше въведен на българския пазар в началото на юли, а вече са факт и първите доставки на модификацията с увеличен пътен просвет Crosstar. Този вариант се отличава с дизайнерски компоненти, водоустойчива тапицерия и релси на покрива, който може да бъде поръчан в контрастен черен цвят.

Jazz Crosstar има просвет от 152 мм срещу 136 мм за стандартния хечбек. При задвижването няма разлики. Хибридната система се състои от два компактни електродвигателя, свързани с 1,5-литров бензинов мотор, литиево-йонна батерия и иновативна трансмисия с фиксирана предавка. Водачът може да избере един от три режима за работа на автомобила - изцяло електрически, комбиниран хибриден и режим на двигател с вътрешно горене.

Фиксираната предавка, която заменя стандартната трансмисия, създава директна връзка между задвижващите мотори. Така се получава плавно предаване на въртящия момент и усещане за линейно управление при ускоряване. Задвижващият електрически двигател с мощност 109 к. с. е в състояние да ускори автомобила от 0 до 100 км/ч за 9,4 секунди. Максималната скорост на движение е 175 км/ч. В комбиниран цикъл средният разход на гориво пада до 4,8 л благодарение на електрифицираната силова система.

В кабината са инсталирани характерните за Honda “магически” седалки, които се сгъват като в киносалон и дават възможност за гъвкаво разпределение на интериорното пространство и превоз на обемисти товари. Максималният багажен капацитет на модела Jazz Crosstar достига 1205 л със свалени задни седалки.

Коментари

Задължително поле