Бойко Борисов: Няма такава задлъжнялост в историята, каквато има днес в световен мащаб (ВИДЕО)

БСП предложи временна комисия да коригира Изборния кодекс (обзор)

15 години решетки за работодател, пребил до смърт пастир Осъденият твърди, че коч е стъпкал жертвата

Презастрояването – първа тема на кмета

Съдът насрочи срещу избора на кмет на Горна Оряховица за 15 ноември Процесът ще е по жалба на БСП

Кметът на Шумен посрещна българина от „Х Фактор – Финландия“

Вицепрезидентът: За да имат децата бъдеще, трябва да живеят в мир

Катастрофа между тир и кола задръсти Околовръстния път на София

Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор) Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Оперираха Джими Картър

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 45-годишен мъж в Кюстендил

Стига гавра с Цар Футбол

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство на възрастен мъж в село Мламолово

Тръмп забрани изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци в Керченския проток

Вдигат учителските заплати със 17% през 2020 г.

По-дълъг срок за касовите бележки от бензиностанции

Отпечатването на доставната цена върху касовите бележки от бензиностанциите ще бъде отложено.

Ще изчакат становище на Европейската комисия за отпечатване на покупната цена

Срокът за въвеждане на изискването върху касовите бележки от бензиностанции за бъде отпечатвана покупната цена на горивото ще бъде удължен. Вероятно ще се изчака становище на Европейската комисия дали това изискване нарушава правилата за конкуренция в ЕС. Това става ясно след обществено обсъждане на промените в Наредба Н-18 за отчитане на оборота в търговските обекти, с които срокът за изпълнение на новите изисквания от фирмите със софтуер за управление на продажбите, ще бъде удължен до 31 януари 2020 г.

Членовете на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) неколкократно изразиха притеснения, че отпечатването на покупната цена върху касовите бележки ще се отрази негативно на конкуренцията на пазара на горива. Проблем ще има и за компании, които доставят горива както за България, така и за съседни страни, защото техните клиенти ще видят доставните цени у нас. Затова БПГА сезира еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер и поиска изискването за отпечатване на доставната цена да бъде отложено поне до получаване на отговор от ЕК. Това би предпазило както търговците, така и страната от негативите от приемането на подобна мярка, преди ЕК да прецени дали това изискване нарушава правилата за конкуренцията в ЕС.

Друга промяна в Наредба Н-18 предвижда облекчение за хотелите. В съвременните канали за продажба съществуват поредици от резервационни системи. Резултатът от това е онлайн продажба на хотелските услуги от милиони точки по целия свят, с които хотелът няма директен договор, но чрез които е възможно да получи резервация, обясняват от Националния борд по туризъм. Затова в Наредбата ще отпадне задължението за деклариране на всички резервационни системи, чрез които хотелът може да получи резервация, а ще се декларират само сайтове, с които хотелите имат директни договори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.