По пътя от Сливен за Ичера: гниещи патешки разфасовки, трупове на кучета, строителни боклуци

Животински, строителни и битови отпадъци замърсяват Балкана над Сливен, само на няколко километра от областния град - установи проверка на "Труд" по сигнал на граждани. Незаконните мини-сметища са се образували в участък по протежението на планинския път Сливен-Ичера,  след вилната зона на областния град. Могат да се видят всякакъв вид боклуци.

Близо до асфалта е струпан куп от строителни отпадъци. Недалеч от тях е образувана камара от овехтяла и негодна покъщнина, има какво ли не. По-нагоре сред такива битови боклуци някой е захвърлил дори трупа на домашното си куче. Разлагащото се тяло "милостиво" е покрито с найлон, но това не спира заразите, които може да плъзнат в жегите. Само на километър-два неприятните гледки на метри от шосето стават и отвратително смрадливи. На две места има купчини от гниещи патешки разфасовки - фенери и субпродукти. На етикетите им се чете, че патешките продукти са били произведени и замразени в началото на юли тази година и са с срок на годност до юли  догодина. Под слънцето найлоновите опаковки излъчват неприятна и тежка миризма. Тя се усеща не само от велосипедистите, които редовно тренират за здраве по маршрута. Силната миризма нахлува и през прозорците на десетките преминаващи автомобили.

Колоездачи, които често се движат по пътя, съобщиха, че обрасването на този участък от пътя с боклуци е започнало наскоро. Районът попада в територията на защитената зона на Природен парк "Сините камъни". Южната граница на парка се очертава от областния център Сливен. Областната дирекция по безопасност на храните, както и общината са информирани за замърсяванията. Очакват се спешни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България