По 10 лв. обезщетение получили наследници на 2 жертви от Своге

20 души загинаха при автобусна катастрофа в Своге през август миналата година. Снимка Денислав Стойчев

Обидените с гневно писмо до премиера и омбудсмана

Застрахователна компания превела по 10 лв. обезщетение на трима от наследниците на две от жертвите на автобусната катастрофа в Своге. Обидени и гневни, хората са изпратили гневно писмо до премиера Бойко Борисов и омбудсмана Мая Манолова, съобщи вчера пред „Труд” Владимир Тодоров, шеф на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

„Поведението на този български застраховател ни кара да се чувстваме унизени и огорчени, без вяра в справедливостта и закона”, пишат тримата наследници.

„В случая има две застраховки, - обясни Тодоров. - Едната е "Гражданска отговорност" на автобуса, по която обаче ще се плаща след години, когато е ясен изходът на наказателното дело. Втората е застраховка "Злополука" за пътниците на всяко от седящите места, по която тези наследници вече са получили въпросните суми”, добави той. По думите му застрахователите не са признали курса, за който не била уведомена автомобилната администрация. А след жалба до Комисията на финансов надзор компанията решила да плати минималното обезщетение по 10 лв. вместо реалното, което е по 50 000 лв.

Коментари

Задължително поле