ПП се опънаха на ДБ: Няма да преговарят за кабинет в 50-ото НС

"Продължаваме промяната" няма да участват в разговори за правителство в рамките на 50-ото Народно събрание, заявиха от партията и по този начин отхвърлиха предложението на партньорите си от ДБ за съставяне на технически кабинет с третия мандат.

"В този състав на 50-ото Народно събрание няма как да се формира правителство, което да работи за българските граждани, да гледа към Европа и да бъде антикорупционно. Имахме среща с депутатите от парламентарната група и те потвърдиха позицията на Националния съвет, че няма да участват в разговори за трети мандат", заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП.

В неделя ДСБ предложиха на ПП-ДБ съставяне на технически кабинет с третия мандат като мярка за излизане от настоящата политическа криза. По-рано днес съпредседателят на коалицията и лидер на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че ПП-ДБ ще предложат надпартийно, техническо правителство. "Готови сме отново да търсим решение, защото има нужда от стабилизиране на политическия процес", посочи Атанасов.

По думите на Кирил Петков ГЕРБ са се "провалили с гръм и трясък за сформиране на правителство и цяла България е заложник на Борисов и Пеевски. Петков ги окачестви като токсични за българската партийна система и за българската демокрация. "Има съществено различие и няма да участваме в разговори за третия мандат", допълни Николай Денков.

Предстои разговор в рамките на общата парламентарна група на ПП-ДБ, след който се очаква общо решение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика