Пращат на съд нагъл пишман похитител

28-годишен осъждан и после реабилитиран варненец се изправя отново на съд за опит да отвлече момиче, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура.

Екшънът се разиграл на 10 август миналата година, а според внесения в окръжния съд обвинителен акт Стефан Б. старателно се подготвил за похищението. Той проследил маршрута на набелязаната жертва и установил, че тя се прибира у дома късно вечерта. Снабдил се с маска, ръкавици, въже и мъжки парфюм, с които да сломи съпротивата на момичето.

В лятната вечер паркирал колата си пред входа на блока му в кв. "Възраждане" и зачакал. Минути след полунощ девойката слязла от такси, купила си цигари от близкия денонощен магазин и тръгнала да се прибира. Докато вадела ключовете си, маскираният вече Стефан отворил багажника на колата и хукнал да я напада в гръб. Тя обаче чула стъпките му, обърнала се, но била напръскана в очите с парфюма.

Стефан я награбил и почнал да я влачи към запаления автомобил. Тя обаче яростно се съпротивлявала. Викала и ритала, докато той се опитвал да върже ръцете и краката й, за да я натъпче в багажника.

Писъците пробудили хората в блока, които излезли по балконите, започнали да крещят на насилника и подали сигнал на тел. 112. Пишман нападателят видял, че губи битката, хвърлил въжето и избягал.

На мястото останал флакона от парфюм и едната му ръкавица, паднала при борбата с девойката. ДНК от ръкавицата и мирисова експертиза от парфюма заковали извършителя, въпреки че той до момента не се признава за виновен.

Пред разследващите Стефан обяснил, че изгубил ръкавицата, докато разхождал кучето си в района. Ако бъде признат за виновен,  го очаква наказание от 3 до 10 г. лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле