Пребиха съпругa на председателката на Младежкото ДПС в Сунгурларе

Пребиха съпругa на председателката на Младежко ДПС-Сунгурларе Димитрина Събева. Това съобщиха от Централния предизборен щаб на партията.

Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство, информират от МВР.

"На 10ти октомври около 23 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика.“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой...", гласи информацията.

Към 23.30 часа снощи, в районното управление в Сунгурларе е получено съобщение за инцидент, при който на 35-годишен мъж от града е нанесен побой от неустановени до момента лица, съобщават от МВР.

Своевременно местопроизшествието е посетено от полицейски служители, които извършили множество процесуално-следствени действия с цел установяване на обстоятелствата по случая и самоличността на извършителите. Потърпевшият е разпитан, прегледан е от медицински екип, няма сериозни наранявания.

Провеждането на процесуално-следствени действия продължава и към момента. Образувано е досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Карнобат.

В декларация от ДПС заявяват:

"Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната.

Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България.

Призоваваме органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер. Едновременно с това ние заявяваме, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ!

Многократно сме предупреждавали ръководството на ГЕРБ, че включването на националистите във властта ще доведе рано или късно до етническо напрежение. Овластяването на националистите, което ГЕРБ направи, е овластяване на езика на омразата. Искаме да припомним на Гражданите за Европейско Развитие на България, че това не е европейският път на България!

Длъжни сме да предупредим европейските институции, както и посланиците на европейските държави за последиците от водената политика на омраза и овластяване на екстремизма и ксенофобията. ДПС ще продължи да отстоява мирния път и политиката на заедност между всички етноси в страната."

Коментари

Задължително поле