Преводачът от Белия дом: Борисов и Тръмп се харесаха веднага

Българин превеждаше на Доналд Тръмп при срещата с Бойко Борисов в Белия дом. Йонко Мермерски работи с Държавния департамент от началото на 90-те години. От 30 години се занимава с преводачество.

"Имаше моментална химия между двамата лидери, харесаха се веднага. Мисля, че срещата беше много успешна", разказа Мермерски по БТВ.

"Стана дума за визите, които много вълнуват гражданите. Това е хубав момент да се натисне в тази посока, защото Тръмп каза пред камера, че ще разгледа въпроса. А когато даде дума, той я изпълнява. Доналд Тръмп прави това, което обещава", увери Йонко Мермерски. Той призна, че го харесва като президент, именно защото изпълнява обещанията си.

Мермерски е убеден, че Тръмп отново ще спечели президентските избори в САЩ догодина, защото е намалил безработицата до 3,6% и е създал 7 млн. нови работни места в страната. "Демократите постоянно правят гаф след гаф. Те започват да се самоизяждат. Няма кой да застане срещу Доналд Тръмп", категоричен е българинът.

Друго любопитно за Йонко Мермерски е, че е бил професор по химия в университета в Джорджтаун. Друга негова страст е екологията. Той е създател на най-ефективните добавка за дизелово гориво, която намалява вредните газове в атмосферата.

"Най-големите врагове на околната среда са екоактивистите, екопартиите и екопротестите, защото се отнема вниманието и ресурсите от това наистина да се решат проблеми и те се прахосват в това просто да се вика, да се правят кръгли маси, на които да се прахосват пари", на мнение е Мермерски.

Коментари

Задължително поле