Предаваме на Германия 22-годишен български гражданин, търсен за побой над жена

Окръжният съд в Търговище постанови изпълнение на европейска заповед за арест за издирван от Германия мъж от Търговище, който пребил и противозаконно лишил от свобода жена в град Щадталендорф. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна след делото за екстрадиране на мъжа. От там не изнасят подробности за случая, но стана дума за 22-годишният Б.Я. от търговищко село, който беше задържан към средата на май.

Младият мъж е търсен от германските власти за побой, станал на 5 март тази година. Информацията, която има в Търговище, гласи, че в пристъп на ревност той се нахвърлил върху приятелката си, гражданка на ФРГ, вероятно от турски произход. Тя получила големи кръвонасядания в областта на очите, рана на главата и други. След побоя отказал да я пусне и я държал заключена до сутринта. После самият той побързал да напусне града и да се прибере у дома в България.

Прокуратурата към Районния съд в град Марбург е издала заповедта за арест, а съдът в Търговище постановил младият български гражданин да бъде екстрадиран в Германия в изпълнение на искането.

Според тамошните закони мъжът може да получи присъда до 5 години лишаване от свобода.

Присъствали на делото в Търговище съобщиха, че майката на момчето припаднала в съда и се наложило да се вика линейка. Б.Я. пък заявил, че иска да бъде привеждан в Германия. Той може да обжалва решението пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле