Предотвратиха наводнение на жп гарата край Джулюница

Имало опасност и от затваряне на пътя за стражишкото село Бряговица

Предотвратиха наводняване на жп гарата край лясковското село Джулюница и затваряне на пътя към стражишкото село Бряговица заради обилните валежи през последните дни. Екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Велико Търново в петък е извършил спешно отводняване в района жп линията. Областният управител проф. д-р Любомира Попова заедно с директора на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и други длъжностни лица направили оглед на проблемен участък в района на железопътното трасе. В резултата на обилните валежи и оттичането на водите от близките ниви частично бе залята жп линията и около 50 м от пътя за село Бряговица. Няма никаква опасност за главния път София - Варна.

След оледа стана ясно, че няма опасност за жп трасето понеже линията, която е под вода не се използва. Основните коловози, които са в експлоатация са доста по- високо. Въпреки това, за да се отводни жп участъка и пътя за село Бряговица, на мястото пристигна специализирана техника с мощни помпи, осигурени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата и откъсването на Бряговица.

Областният управител и директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ направиха оглед и на близкия до Джулюница язовир.Той е бил проверен през май и всички съоръжения по него отговарят на изискванията. Наемателят трябва до края на този месец да почисти излишната растителност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България