Представиха „Мисли за всеки ден“ на руския патриарх Кирил

Презентацията бе съпроводена с концерт на Московския синодален хор, посветен на паметта на Светителя Серафим

На церемонията присъства и посланик Анатолий Макаров

Книгата на Негово светейшество Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил “Мисли за всеки ден” бе презентирана на грандиозна церемония в Руския културно-информационен център в София. Представянето бе съпроводено с концерт на Московския синодален хор с диригент заслужилия деец на изкуството на Русия Алексей Пузаков в деня, в който отбелязваме паметта на Светия Серафим, архиепископ Богучарски, Софийски Чудотворец.

Настоятелят на руската църква “Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в София - Архимандрит Филип бе официалното лице, което презентира книгата на Патриарх Кирил.

Творбата е в превод на Волоколамския митрополит Иларион и излиза както на руски, така и на български в два варианта – с твърди корици и в мек формат. Посланикът на Русия у нас Н. Пр. Анатолий Макаров бе специален гост на събитието и държа реч. Заедно с него в руския културно-информационен център в столицата бе преводачът на книгата митрополит Иларион.

Част от тиража на книгата е предоставен на Синода на Българската православна църква. Друга част е дадена на енориашите на Руската православна църква. Книгата ще бъде отпечатана в допълнителен тираж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура