Пред приключване са ремонтите на планираните улици в Търговище

Пред завършване е работата по обновяване на бул. „Цар Освободител“, за чиито ремонт целеви средства отпусна държавата. Снимка: Община Търговище

Готови са 16 от заложените 20 улици, на финал е работата по входна артерия

16 от 20 улици, включени в капиталовата програма на общинската управа в Търговище за тази година, вече са завършени. Това съобщиха от местната администрация. Пред старт е работата по останалите 4 улици, заложени в бюджета за капиталови разходи.

Пред приключване е ремонтът на бул. „Цар Освободител“, който се явява входна артерия на областния град и беше в амортизирано състояние. Средствата за преасфалтирането му, които са в размер на близо 1,3 млн. лв., бяха отпуснати от държавата по искане на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров.

След подмяна на водопровода по протежение на булеварда, сега се извършва полагане на асфалтовата настилка. Очаква се работата по 2 км от основната улица да бъдат финализирани тази седмица, допълват от местната администрация.

След приключване на работата по булеварда, за ремонт ще остане само входът за Търговище откъм Шумен – бул. „Никола Маринов“. Там в момента минават камионите с материали за строежа на магистрала „Хемус“, в отсечката от Белокопитово до Буховци. По тази причина работата по улицата ще стане възможна по-късно.

През миналия мандат бяха направени ремонти на два от входовете откъм главния път София-Варна, както и на този откъм Велики Преслав.

В Търговище предстои да се извърши и основен ремонт с разширение и благоустрояване на бул. „Трайко Китанчев“, в участъка от училището за деца с увреден слух до бул. „Цар Освободител“. Там се предвижда да се извърши цялостно обновяване по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“.

 

Коментари

Задължително поле