Прокуратурата в САЩ поиска 18 месеца затвор за руската шпионка Мария Бутина

Празнуваме Лазаровден

Посвещават хореография на Сашо Костов?

Април обещава голове във Вечното дерби

5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов: Сивата икономика у нас е между 20 и 30%

Твърди се, че сивата икономика у нас е между 20 и 30 %. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който присъства на десетата редовна отчетно-изборна конференция на СРС „Подкрепа” във Велико Търново.

„Сивата икономика, новата формула за пенсиониране и протестите на медици в страната. Зависи обаче какво разбираме под сива икономика, защото има една част от която се вижда и друга, която не се вижда. Въпросът е колко я считаме за сива. Има някоя, която е извън всякакви регулации. Има нещо, което по нашите схващания считаме за сива икономика, ама то не е. Това е така наречената недекларирана заетост”, коментира Димитър Манолов.

Той уточни, че това са хората, които продават например семки преди мача на стадиона.
„Ясно е, че семкарят няма да ви издаде касов бон. Нивата в България се доближават до Европа. Аз се изкушавам да мисля, че българския пазар е по-подреден от европейския, колкото и да ви се стори парадоксално“, изтъкна Манолов.

Той коментира и протестите на медицинските сестри и фелдшерите. „Мисля че никой няма съмнения, че не малка част от тези движения се случват предвид наближаващите избори. От тук нататък кого и как ще може да мобилизира ми е трудно да предскажа и не ми е работа. Но че има проблеми никой не бива да отрича, не го отричам и аз. Този проблем с медицинските сестри и фелдшерите е такъв от няколко години. И още тогава беше ясно, че колективния трудов договор на определени места няма да може да бъде изпълнен. Може би пък е хубаво, че тая година има избори, че темата гръмна и вероятно и там ще се търси някакво решени“, каза Манолов.

Относно подготовката на промени при начина на пенсиониране, президентът на КТ „Подкрепа” сподели, че е присъствал на разговора с премиера Бойко Борисов, Томислав Дончев, Бисер Петков и Ивайло Иванов.

„Това, за което ще говоря не е сива, а е криминална икономика, която фабрикува пенсионни права. Преди 1997-ма година всички данни за права и доходи са твърде спорни по отношение на своята истинност. И тази криминална икономика функционира именно заради това, защото можеш да произведеш каквито си пожелаеш права на хората и всякакви документи без някой да е в състояние да докаже дали тези документи са верни или не са“, подчерта Димитър Манолов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.