Президентът на Хърватия дере гърло от трибуните

Колинда Грабар Китарович, президент на Хърватия, подкрепи националния тим при визитата му на Унгария в европейска квалификация. "Шахматистите", завършили на второ място на последния Мондиал, загубиха с 1:2. Бурната подкрепа на Китарович не успя да помогне на Хърватия да стигне поне до реми в двубоя.

"Това е така, защото не играхме добре в атака - коментира след срещата Китарович. - Можеше да сме малко по-агресивни. Без риск, няма как да спечелиш".

Китарович не пропуска мач на "шахматистите" още от световното първенство в Русия преди година.

Това обаче не топли Златко Далич, селекционер на Хърватия. Наставникът бе разочарован от загубата.

"След постигнатото на Мондиал 2018 знаех, че ни предстоят трудности - каза треньорът. - Отборите вече искат да дадат най-доброто срещу нас. Унгарците направиха именно това и ето, че вече имаме проблеми. Не направихме нищо полезно, освен да владеем топката. Бяха по-агресивни от нас. Ние не бяхме креативни, а и в предни позиции ни липсваше идея".

В друг мач от квалификациите, Белгия спечели лесни 3 точки при визитата си на Кипър. Еден Азар и Миши Батчуай донесоха успеха с 2:0 на гостите с попадения преди почивката. За халфа на "Челси" това бе двубой №100 с националния екип и той го ознаменува с 30-ото си попадение за "червените дяволи". Неговият брат Торган пък асистира за гола на Батшуай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят