Владислав Горанов за хакерската атака: Ако нямаше нито една електронна услуга на НАП, днес нямаше да имаме този казус

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Кога имаме право на обезщетения за безработица

Сграда се срути в Мумбай, четирима души са загинали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Регистриран е първи случай на морбили в Старозагорско

Експертен център по муковисцидоза заработи в УМБАЛ „Св. Марина“ 40 лекари от различни специалности ще консултират пациенти с рядкото заболяване

Столичната полиция издирва 74-годишна жена

Окръжният съд в Търново е изпълнил препоръките по одитния ангажимент за даване на увереност

Руски туристки намериха писмо в бутилка

Никол Шерцингер – изкусителна сирена в бяло

Пиян катастрофира с АТВ

Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Президентът на Черна гора обвини сръбската църка за разделението в страната Мило Джуканович поиска автокефална черногорска църква

Сръбската православна църка /СПЦ/ не се занимава с вероизповедание. Тя се опитва да превърне вярващите в защитници на сръбските национални интереси. Много често това става по един безцеремонен начин, при брутално нарушаване на правовата държава. Тя се меси и в стратегическите посоки на черногорската държавна политика.

Това каза черногорският президент Мило Джуканович в интервю за РТЦГ, пише БГНЕС. Според Джуканович, СПЦ е основният виновник за разделението сред православните граждани в републиката. Джуканович е убеден, че “разделението може да бъде преодоляно само чрез създаването на автокефална черногорска църква, която ще отвори врати за всички православни”.

“Искам да помогна да излезем от този дълбок разкол сред православните в Черна гора… Няма никакво съмнение, че е имало автокефална черногорска църква, която е създадена от Иван Църнойевич и за това има много исторически документи… Автокефалната черногорска църква има своята история и традиции”, каза Джуканович и подчерта:“ И държавата не бе възстановена за една година. Така ще стане и с църквата“.

“Трябва да се изготви добра стратегия. Лично нямам никакво съмнение относно изхода от тази битка. Няма никакво съмнение, че Черна гора ще има своя автокефална църква”, подчерта още президентът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.