Президентът Радев вечеря под Акропола, срещна се с премиера на Гърция

На фона на осветения Акропол президентът на Р. Гърция Прокопис Павлопулос и съпругата му Сиси дадоха неформална вечеря снощи в музея на Акропола на президентите на Ирландия, Малта, България, Словения и Португалия. Колегите на г-н Павлопулос са в Атина за днешната 15-та неформална среща на групата на "Арайолуш", която започва в 10.00 ч в двореца Запио.

Преди вечерята българският презиент Радев се срещна и с гръцкия премиер Кириякос Мицотакис. Двамата постигнаха принципно съгласие за обща охрана на въздушното пространство на Северна Македония. Радев и Мицотакис поддържат общата европейска позиция за мирно решаване на напрежението в Близкия изток.

Румен Радев ще участва във форума на високо равнище в Атина, посветен на миграционния натиск към Европа и предизвикателствата пред икономическото развитие. В рамките на работното си посещение българският президент ще проведе и двустранни срещи със свои колеги. Форматът за политически диалог „Арайолуш“ е създаден през 2003 г. и обединява държавни глави на парламентарни републики от Европейския съюз, които обсъждат актуални въпроси от дневния ред на Обединена Европа.

Съпругата му Десислава Радева ще се срещне с българската диаспора в 16.00 ч. днес в българския храм в квартал Агио Анаргири.

Коментари

Задължително поле