Президентът Радев: Коментарите около срещите ми за процедурите по избор за главен прокурор са изкуствена драма

Коментарите около срещите ми по повод процедурата за избор на нов главен прокурор са една изкуствена драма, всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности по принцип, не настоявам за имена, аз съм за спазване на закона, затова мисля, че тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерий, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор. Защото обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията, затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност. Това заяви в Благоевград президентът Румен Радев пред медиите.

На въпрос как ще коментира хора на преговорите за самолетите F-16 каза, че след като правителството и народното събрание задраскаха състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можем да говорим за преговори.

„Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото са неясни условията. Неясни са условията и за индустриално сътрудничество и офсет така важни за нашата икономика. И аз мисля, че в този много важен проект не трябваше да се подхожда с лозунги и заклинания, а с реални аргументи и силно се надявам правителството си в стремежа да намали цената, да не посяга на целостта на пакета и способностите, защото това ще обезсмисли целия проект, коментира още Радев.

Държавният глава бе специален гост на церемонията по дипломирането на поредния випуск студенти в Американския университет. Радев поздрави на английски език студентите-дипломанти и им пожела попътен вятър и светло бъдеще.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България