Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 2 април 2020

Десета жертва на коронавируса у нас

„Лукойл“ дари 140 карти за гориво

Президентът Радев: Младежката непримиримост ни е необходима

Бъдещето на България зависи от младите й хора, защото именно те имат важна роля за формулирането на амбициите на страната ни и за тяхното отстояване и постигане. Имаме нужда и от вашата младежка непримиримост, тъй като в обществото ни има дефицит на нетърпимост към ниското качество на управление и злоупотреби. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на Младежкия парламент в Русе по време на дискусия, която се състоя в сградата на общината.

Държавният глава припомни, че демократичните промени и процеси в България са получили тласък от младите хора на Русе, които през 1987 година повдигнаха въпроса за обгазяването на града си. „Сега също сме изправени пред проблемите за чистия въздух, за екологията, за политическото безвремие, а Европа се развива с бързи стъпки и ние не можем да си позволим да изоставаме в качеството на живот“, заяви Румен Радев, цитиран от прессекретариата на „Дондуков“ 2. По думите му, е крайно време, поставяйки си високи амбиции, страната ни да заеме достойно място в Европа, каквото вече е имала.

Досега държавите в света са се конкурирали основно за ресурси, а сега съревнованието е за разработването на високи технологии, за провеждане на научни изследвания, за иновации, затова е важно България да участва активно в тази надпревара в челните редици и основна роля в процеса имат младите хора, посочи още Румен Радев. По думите му, този подход ще спомогне и за справяне с тежката демографска катастрофа и ще задържи младите българи в родината им.

„Необходимо е да се намери верният баланс между инвестиции в инфраструктура и инвестиции в човешки капитал“, призова президентът. Той допълни, че в момента държавата е длъжник на младите хора и липсват условия потенциалът им да се разгръща в България. Румен Радев подчерта необходимостта от качествени социални политики, здравни услуги, образователна и научна среда, стимули за млади семейства.

В началото на срещата президентът Радев удостои с почетен знак на държавния глава полк. (о.з.) Велико Пенчев за приноса му за развитието на военното образование и Военновъздушните сили на Република България. „Радостен съм, че мога да покажа признателност към един невероятен летец, отдал дълги години от своя живот на българската авиация. Радвам се, че мога да го направя пред младите хора на Русе, които имат амбиции, но трябва да се научат и да бъдат лидери, за да умеете да мотивирате и да водите хората дори и в трудни начинания, а именно такъв човек е полк. Пенчев“, заяви държавният глава.

Президентът Румен Радев е в Русе по повод отбелязването на 142 години от освобождението на града и поздрави гражданите по случай празника.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.