Президентът Радев свиква КСНС за енергийната сигурност

Президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) за енергийната сигурност на страната през втората половина на април. Това обяви държавният глава в коментар за сделката за българските активи на ЧЕЗ.

Правителството дължи на българския народ отговори каква е схемата на финансиране на сделката за ЧЕЗ и също така по какъв начин тази сделка получи политическа подкрепа. Защото всички знаем, че без такава, подобна фирма не може да получи банково финансиране, смята Румен Радев.

Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансиране, няма как да знаем под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова, подчерта Радев. За него е важен въпросът кой води преговори от името на българската държава и кой води преговори от името на Върбакова.

„Смея да кажа и го твърдя категорично, че до момента аз нямах информация по този въпрос. Изрично настоях да получа такава от компетентните органи, която регулярно е изпращана до правителството. Ето защо смятам за основателно да бъде свикам и КСНС, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната“, каза президентът, цитиран от БГНЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика