Наложиха домашен арест на нарушител на карантината

Монтираха устройства за защита на птиците

Броят на заразените с COVID-19 в Ню Йорк е намалял през последното денонощие

Мъж се самоуби със скок от жилищен блок в Монтана

Пенсионери получават маски по пощата

Руска двойка кръсти бебето си Ковид

Шест медицински сестри от училищата в Павликени се включват в битката с коронавируса Директорът на детската ясла в града също влиза в местната болница

Горанов: Болниците ще получават 85% от средномесечната заработка в периода на кризата Новият модел е съгласуван с Българския лекарски съюз, каза финансовият министър

Руска компания е създала бърз тест за коронавирус с 94% точност

Нана Гладуиш дари 300 предпазни маски на онкоболницата в Благоевград

Рекорден брой заразени с коронавирус в Русия за денонощие

Нивото на радиация в района на Чернобил се покачи след пожар

Масов бой в ромската махала на Благоевград, двама в болница

Разследват палеж на бали слама в двор на земеделски производител

50-годишна история Рецитаторски конкурс за унгарска и българска литература превключва онлайн Изпълнителите ще си поделят 8 500 лв. награден фонд

Премахват двойните стандарти в храните Фирмите слагат заместители дори в стоките за деца

Българските евродепутати от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков получиха подкрепа от колегите си в Брюксел и стартират европейска кампания срещу по-лошото качество на храните и напитките в Източна Европа.

Предложението на Радев и Новаков е да се въведат минимални стандарти за качеството на храните и напитките в целия ЕС. Двамата вече са внесли проекта за програма в Европейската комисия.
“Нашата програма е на стойност 300 000 евро и с тези пари целим изследвания и тестове, които да докажат, че промяната няма да доведе до съкращаване на работни места или вреда на бизнеса, а само ще уеднакви качеството на стоките в ЕС”, заяви Андрей Новаков.

“Действащото законодателство в момента следи дали съставките на храни са безвредни за здравето. Но качеството в Западна и Източна Европа е различно, затова е необходима и общоевропейска политика”, отбеляза от своя страна Емил Радев. „Заместители се използват дори и в детските храни, което ги прави по-некачествени, без значение, че се предлагат от една и съща марка”, допълни Радев. Българските евродепутати специално отбелязаха, че двойните стандарти в ЕС не са незаконни, но не са морални.

Очакванията са, че още през 2019 година програмата ще даде резултат. Цените на стоките не би трябвало да се оскъпяват.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.