Деси Цонева показа дъщеря си (СНИМКА)

Лекари от болницата в Павликени забравиха 70-годишна пациентка в скенер, държаха я вързана 6 часа

Арестът на син на Ел Чапо доведе до размирици и стрелби в Мексико

Руски сайт печели на гърба на болно българче

Шефът на КЗП: Не винаги офертите за почивки са толкова действителни и красиви, колкото изглеждат, нужна е проверка

Отбелязваме деня на Света Злата Мъгленска

Чистка и по-високи заплати в школите

Очаква ни лятно време през почивните дни До края на октомври температурите ще са по-високи от обичайните, каза синоптикът Анастасия Стойчева

Прощаваме се с Милчо Левиев

Полицията в Бразилия уби трима престъпници след зрелищен обир на летище

Трус от 5,7 по Рихтер разлюля Аляска

Слънчево и топло време днес

Четвърта вечер на безредици в Каталуния, за днес е насрочена обща стачка (ВИДЕО)

САЩ налагат мита на европейски стоки за 7,5 милиарда долара

Премахват очно перде за минути в пловдивска болница

Очното отделение на МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив смени изцяло своя облик и подход към пациентите. То има нов завеждащ в лицето на д-р Димитриос Власиадис – специалист офталмохирург, който въвежда световните научни новости веднага след конгресите на офталмологичната общност. Той практикувал в чужбина, редовно участва в научни форуми в Европа и света, а в Пловдив е познат с работата си в УМБАЛ „Свети Георги“.

„Искам да направим достъпа до качествено лечение на очните заболявания максимално лесен за нашите пациенти. Да се отворим към тях, да отговаряме на всички въпроси, да ги улесним при избора. Вече виждаме и първите резултати от новите методи за лечение на катаракта – перде на окото. Пациентите ни се радват на добро зрение още същия ден“, коментира д-р Власиадис. Очното перде вече се премахва за минути и не е нужен престой в болница. Това е възможно благодарение на модерното оборудване, с което разполага болницата. Апаратът е американски и един от малкото у нас.

Започналите на 13 март прегледи за глаукома ще продължат и през първата седмица на април, тъй като интересът на пациентите е огромен. Идеята на д-р Димитриос Власиадис е отделението да провежда безплатни скрининги, беседи за пациенти, кампании за пациентска информираност и изнесени прегледи в други населени места в региона. „В много малки градове и села хората не са виждали офталмолог от години. Затова планираме да направим график за посещение в различни населени места. Местните общности също могат да ни търсят за съдействие“, обясни д-р Власиадис.

Очното отделение на МБАЛ „Централ Хоспитал“ планира да развива и сериозна научна дейност под ръководството на доц. Марин Атанасов – един от най-известните специалисти по офталмология у нас, който е привлечен като методичен ръководител и е постоянна част от лекарския консилиум. В момента офталмолозите в МБАЛ „Централ Хоспитал“ работят над нов метод за лечение на глаукома и скоро постиженията им в тази сфера ще са обект на научни публикации.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.