Премиерът: Божков не ми е дал нито една стотинка (ВИДЕО)

Кадър от фейсбук/ Бойко Борисов

Васил Божков ми е давал пура. Така пред БТВ премиерът Бойко Борисов отговори на твърдението на бизнесмена, че е дал 60 млн. лв. на финансовия министър Владислав Горанов и министър-председателя по тяхно искане и разпореждане в периода от 2017 г. до края на 2019 г. "По тази тема никога не сме говорили, да пукна, ако един лев съм взел. Васил Божков ми е дал една дълга пура, той пуши едни специални. Това беше в офиса ми, в централата на ГЕРБ, когато бях опозиция" уточни той.

Премиерът заяви, че сме свидетели на опит Божков да се оневини. По думите на премиера, Божков се опитва да се оневини сам. "Защо толкова години неговият бизнес се е развивал добре и не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018 - 2019 г. започва да тегли големи пари, защо до този момент не го е направил? Пет години е работил абсолютно спокойно. Как за това не знаят нито един от неговите съдружници", каза Борисов.

Премиерът коментира, че многократно се е срещал с Божков на различни събития. "Не е било срамно човек да се види с него или да контактува с него. Нито, че това е престъпление", добави министър-председателят. По думите на Борисов проблемът е възникнал, след като неговите съдружници са подали сигнали срещу бизнесмена с 18 обвинения от прокуратурата. "Ако някой си е позволил да взима пари от него - нито знам, нито е споделено с мен. В живота си се заклевам, една стотинка не съм взел (..). За Горанов - всеки си отговаря сам", посочи Борисов и допълни, че това е причината да се разследва цялата Комисия по хазарт.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2777950312433021/

Коментари

Задължително поле