Премиерът Борисов: България има екшън план за справяне с последиците от COVID-19

Продължаваме да работим за развитието на страната и да следваме приоритетите на правителството. България има План за възстановяване и устойчивост. С него не само ще се справим с последиците от COVID-19, но и имаме начертана посока за развитие. Това написа в официалния си профил във фейсбук премиерът Бойко Борисов във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост, представен по-рано през деня от вицепемиера Томислав Дончев. 

"Ще продължим да подкрепяме най-уязвимите групи и бизнеса, да повишаваме капацитета за реакция на здравната система, да запазваме заетостта и да прилагаме мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Това са целите, които правителството няма да спре да следва. Заедно можем да ги постигнем.  

Екшън планът стъпва на четири цели – работа за по-иновативна, зелена, свързана и справедлива България. 
• 2 431.9 млн. лв. са предвидени за модерно образованието. научните изследвания и иновациите
• 4 499.0 млн. лв. за постигането на кръгова и нисковъглеродна икономика, за устойчиво селско стопанство и за биоразнообразието. От тях 3 млрд. лв. ще бъдат вложени конкретно в енергийна ефективност на сградите 
• 2 675.1 млн. лв. за подобряване на цифровата и транспортната свързаност и местното развитие. 
• 2 553.5 млн. лв. са определени за важните сектори здравеопазване, бизнес среда и социално включване. От тази сума 607 млн. лв. ще се вложат за подобряване на материалната база на държавните и общинските болници", пише в социалната мрежа Борисов.

 

Коментари

Задължително поле