На 25 април 2019 да почерпят

Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Министър Желязков: На 9 май ще бъдат отворени офертите за концесия на летище София

Вучич: След 10 дни отваряме магистралата Белград-Скопие

Дъжд с пясък от Сахара валя у нас

Ким търси от Москва мир в Корея Лидерът на КНДР на първа визита в Русия (ИНФОГРАФИКА)

Лекарският съюз иска отпадане на лимитите за легла по клиники в Педиатрията

Съветът за сигурност на ООН може да обсъди раздаването на руски паспорти в Донбас

Косово постави под домашен арест 26 свои гражданки, репатрирани от Сирия

Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре

Разкриват паркинг с 500 места до Рилския манастир за Великден

Полицията влиза в 746 „къщи за гости” (обзор) Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка на имоти и превозни средства, плащани от ЕС

Благодатният огън във Варна ще дойде от Румъния

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 25 април 2019

Премиерът Борисов и „Артекс” спират прогреса на човечеството Квантовият генератор на Кирил Чуканов няма да прави 24-часов безплатен ток в „Златен век”

Една от инсталациите на Чуканов, за която той твърди, че прави изкуствена кълбовидна мълния.

Идеите на „българския Тесла” не срещат разбиране в САЩ, Канада и Израел

Оцелява при атентат на турски терористи у нас

Кирил Чуканов

Едва ли българският премиер Бойко Борисов си дава сметка, че със забраната за строеж на небостъргача „Златен век” и съгласието на „Артекс”, всъщност спират прогреса на човечеството, в който е заложена божествената искра, осенила българския изобретател Кирил Чуканов.

Бъдещите новодомци освен без жилище остават и без щастието да се греят и готвят без пари. Премиерът и собствениците на компанията обявиха, че спират строителството на 34-етажния колос. Имало съществени нарушения, казаха по-рано от строителния надзор. „Артекс” нашумя покрай апартаментните придобивки на български политици, които са пазарували на занижени цени от портфолиото на строителната фирма.

Така на практика увисва във въздуха и гениалната идея на Кирил Чуканов да вкара в един от гаражите на сградата своя уникален квантов генератор, който щял да прави ток без пари за обитателите на „Златен век”. Пак там – в гаража, щяла да „живее” първата изкуствена кълбовидна мълния на планетата…

За намеренията на Чуканов научихме от явно платено негово интервю в български всекидневник миналата седмица. Изобретателят гарантира 24-часов ток за небостъргача. „Енергийното захранване на емблематичната сграда ”Златен век” ще става от генератор, произвеждащ квантова свободна енергия във форма на кинетична енергия, превръщане в електрическа енергия. Никакъв външен енергиен източник не е нужен – нито електричество от градската мрежа, нито горива, нито слънчева енергия, нито вятърна енергия…”, обяснява Чуканов пред въпросния вестник.

След като наши читатели ни наругаха за това, че сме пропуснали суперновината, екип на „Труд” проучи въпроса и първата реакция бе, че това е сценарий за пореден епизод от „Междузвездни войни”. Но като познаваме опита и историята на „Артекс” (да не се бърка със съветския пионерски лагер „Артек” в Крим), работите са си повече от сериозни и подплатени със съответните инвестиции „на зелено”. Това си е направо „Царичина” на XXI век, коментираха читатели на „Труд”.

Чуканов, дъщеря му Лаура и жена му Лина на среща с Доналд Тръмп през 2009 г.

Кой е Кирил Чуканов? Роден е през 40-те години на миналия век. Завършва архитектура и строителство през 1963 година. В края на 80-те твърди, че оцелява при атентат на турски терористи в Ямбол. Пак тогава при една от честите си командировки в Димитровград става нещо изключително, което предопределя бъдещия му живот. „Една вечер, както се разхождах в центъра на града, някаква мощна вътрешна сила ме тласна към местната книжарница, където същата сила ме тласна към рафт, където ръката ми неволно грабна книга за… кълбовидната мълния. Никога дотогава не бях се интересувал от подобни неща, даже и не знаех какво представлява кълбовидната мълния, с какво се отличава от обикновената линейна мълния…”, спомня си по-късно Кирил Чуканов.

Той смята, че интересите към квантовата механика са му донесли проблеми с Държавна сигурност. Твърди се, че при един от експериментите е взривил и част от къщата си в София. Но това не му пречи да преподава в Алжирски университет в средата на 80-те години на миналия век. А през 1990 г. заминава със семейството си за САЩ по покана на малка фирма от Силициевата долина, където продължава опитите да „укроти” кълбовидната мълния. После прави същото в Канада, в Израел, Китай, но без нищо черно на бяло. За да стигне до „вътрешната сила”, тласнала го към „Златен век” на „Артекс” в София. Заявява, че има два патента по въпроса, регистрирани в САЩ.

Създаденият от Чуканов прототип на „квантов генератор” бил в състояние да произвежда електрическа енергия буквално от Нищото. И щял да предизвика истинска революция в световната икономика, твърди изобретателят в свои интервюта.

„Квантовият генератор” работи на съвсем различен принцип от познатите досега изобретения на инженерната мисъл, тъй като технологията му позволява да бъде пренебрегнат един от основните закони на Нютоновата физика – този за запазването на енергията.

Двигателят е в състояние да произвежда неограничено количество електрически ток, без да ползва горива и външни енергийни източници. Революционният генератор работи с непозната все още за конвенционалната наука „свободна квантова енергия”, чийто първооткривател бил Кирил Чуканов. Тя се отделя при изкуствено предизвикана кълбовидна мълния, която, при определени условия, би могла да генерира неизчерпаемо количество електрически ток.

Откритието на Кирил Чуканов било истинска заплаха за световните енергийни монополисти, тъй като „квантовият генератор” осигурявал десетки пъти по-евтина електрическа енергия от произвежданата сега и практически прави потребителите независими от доставчиците на енергийни суровини.

По тази причина българският изобретател бил предупреждаван многократно да преустанови работата си върху революционния двигател, за да не му се случи нещо лошо.

 

Изобретателят през 2009 г.:

Бог ще разруши света с огън

„Ние, хората, не можем да спрем еволюцията на Живота и на Цивилизацията и да предотвратим неизбежния край на Вселената. Бог ще свърши тази последна работа, изпращайки различни катастрофални бедствия, като: смъртоносни болести, обща стерилност на мъжете и жените, умствена и физическа дегенерация на човешкия род, унищожаване на животните и растенията, сурови суши, катастрофални наводнения, активна вулканична дейност, и други природни бедствия.

В Края на Света Бог ще разруши напълно Живота на Земята, а с това и самата Вселена! В своите откровения, дадени на библейските пророци, Бог описва с прости думи как ще настъпи Краят на Света и как ще стартира Животът и Вселената наново. Разбира се, Юдейско-Християнското описание на Края и Началото на Света е доста примитивно, отразяващо състоянието на човешкото познание преди две-три хилядолетия. В Края Бог ще разруши света с огън, цялата вселена ще бъде разтопена от палеща топлина, след което Бог ще сътвори нови небеса и нова земя”.

 

Проф. Светослав Симеонов:

София е сеизмичен район, но това не пречи да се вдигне небостъргач

Изграждането на толкова висока сграда в „Лозенец” в София, не крие риск, обясни пред „Труд” проф. Светослав Симеонов, бивш директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Възможностите на производствения процес позволяват на всяко място да бъде изградена сграда. Тя просто трябва да бъде осигурена за сеизмичните въздействия, които са проектни за този район.

„София е силно сеизмичен район – 9-а степен по старите норми за проектиране. По новите отново е в почти най-високата степен на сеизмичност. Но това не означава, че не може да се строят каквито и да е било съоръжения в една зона с висока сеизмичност”, уточни проф. Симеонов.

 

Стана „Мис Юта”

Лаура Чуканов e по-известна от баща си

Лаура Чуканов в гримьорната преди участие в телевизионно шоу.

Дъщерята на Кирил Лаура Чуканов е по-известна от него. Тя е модел, която става „Мис Юта” през 2009 година и след това като представителка на щата Юта заема четвърто място в конкурса за красота „Мис САЩ 2009”.

Майка й Лина е наполовина рускиня. Преместват се в САЩ, когато е на четири години. Лаура говори английски, български, руски, испански. През 2009 година завършва международни отношения и история на изкуството в университета на Юта.

 

Разговори утре

На среща при министър-председателя

Инициативният комитет „Лозенец“ утре ще се срещне с премиера Бойко Борисов. Поканата за срещата дошла от екипа на министър-председателя, който преди дни разпоредил строителството на „Златен век” да спре, обясни Мариан Башур, който е член на комитета.

„Преди да излезе новината, в петък, за временното спиране на строителството, лично премиерът Бойко Борисов се обади на мен и на Войслав Тодоров. Каза, че е събрал министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и кметът на София Йорданка Фандъкова, за да му докладват по случая и на тази база е разпоредил спиране на строежа. Днес (б.а. събота), след участието ни в телевизионно предаване, през което го призовахме да се срещне с нас, от екипа му се свързаха и ни поканиха на среща с него в понеделник”, каза Башур и поясни, че строежът не е спрян, защото е незаконно строителство, а заради липсващи мрежи и неизградени отвори за подземните паркинги.

 

„Златен век” на трупчета

Преустановиха временно строителството

Фирмата твърди, че всичко е законно

Проектът беше замразен в събота.

„Артекс” преустановява строителството на небостъргача „Златен век” в София. „В момента работим по осигуряване на безопасността на обект „Златен век”, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК, като технологичният срок за това е до 15.04.2019 година”, се посочва в съобщението на фирмата от събота.

„Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя г-н Бойко Борисов. Конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия”, поясняват от „Артекс”.

„Категорично заявяваме, че проектът „Златен Век” е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа. Съдействаме на всички институции – органите на ДНСК и МРРБ – за извършване на проверки на строежа и документацията”, добавят от фирмата – изпълнител на проекта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Тоя изобретател, като иска да прави Енергия, може да направи ЗАВОД… Щото заради Фирмите – Емтел, Вииваком хората в България се разболяват от РАК. В тоя Небостъргач, може САМО да се разболееш от Рак !!! НЕ ни трябват небостъргачи. Трябват ни ЗАВОДИ, където Българите да работят…

  1. Прав си 100% Факс! Нам не ни требе безплатна енергия, искаме си руската скъпа енергия! Ще я браним до последния си лев! Долу мошенниците професори! Да живее Путин!!!

 2. Тоя изобретател, като иска да прави Енергия, може да направи ЗАВОД… Щото заради Фирмите – Емтел, Вииваком хората в България се разболяват от РАК. В тоя Небостъргач, може САМО да се разболееш от Рак !!! НЕ ни трябват небостъргачи. Трябват ни ЗАВОДИ, където Българите да работят…

 3. Прогресът на човечеството защо не се приложи в старчески домове, болници и детски градини, заводи? Що за държавници?

 4. Да се смея ли, да плача ли?
  Потвърждава се клишето, че „професор“ не е титла, а диагноза.

 5. А бе аз разправям от години че всеки протестър е СОРОСОИД и човек на ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ, ама вие не ми вярвате! Кой води протестърите в Лозенец???? Комунистчето Вапцаров и арабчето Башур, естествени врагове на България!

 6. Oт нищо нещо не става.Няма вечен двигател.ЗЗЕ е безупречен.Не може да се нарушава.На основата на този закон за запазване на енергията,или на заряда, е открито неутриното, антинеутриното.За да се получи кълбовидната мълния трябва да се изразходи или преобразува един вид енергия,в друг вид енергия,може и механична в електрична да е,но без разход на един вид енергия,няма приход на друг вид енергия.Природните закони са точни и логични,за разлика от човешките несправедливи закони.Само Слънчевата е безплатна,но и при нейното използване има малко разходи,както и при водната,вятърната,приливно-отливната,ядрената.

 7. Новият, българският Макс Планк! Урааааа! Но къде е новият Айнщайн? Долу черните дупки, гравитацията, времето и пространството, тъмната енергия! Да скъсаме всякакви струни и суперструни! Долу!!! Да живеЙ новата Свободна Квантова Енергия!!! Свободни Кванти от всички Вселени Обединявайте се!!! Един Призрак Броди в гаражите на Златния век! Призракът на новата Свобода! Безплатна енергия за всичкиииииии!
  П.П. И малко парици, трябва да си купя хапчетата, че кмнтр не ги раздава безплатно, както аз раздавам СКЕ.Вълнуващо е да се живее във време на революции!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.