Преспи и тирове затвориха път край Лом

Рекордни студове очакват в област Монтана

Сняг с дебелина от 12 до 30 см натрупа късната зима в област Монтана. 72 машини чистеха в понеделник пътищата в региона от Дунав до Балкана. Всички шосета са проходими в зимни условия. Заради навявания и закъсали тежкотоварни камиони единственият затворен маршрут в област Монтана е между селата Сталийска махала и Аспарухово, съобщиха от Областната администрация. Според данните на метеоролозите най-много сняг е паднал в община Чипровци – 30 см, в Берковско бялата покривка е 25 см, в Монтана – под 20 см.

Лом преспи

Извилият се в региона вятър натрупа преспи по част от пътищата, но машините на фирмите за пътно поддържане постоянно ги разчистват. Скъсан от вятъра далекопровод остави без електричество част от Лом и село Сталийска махала, но екипи на ЧЕЗ започнаха веднага отстраняването на аварията. Непроходими преспи и завъртял са ТИР блокираха в следобеда в понеделник пътя между селата Сталийска махала и Аспарухово. За да не възникнат още инциденти, със заповед на кмета на Лом Пенка Пенкова трасето бе затворено за движение. Обстановката по река Дунав е нормална.

Лом преспи

Заради снеговалежа има намалена видимост в района на Оряхово, но няма проблеми. За корабоплаването. През този сезон то е слабо, казаха от Морска администрация. И през следващото денонощие времето в област Монтана ще остане студено. Температурите ще паднат до минус 13-15 градуса, което ще е рекорд за края на февруари в региона, казаха метеоролози.

Коментари

Задължително поле