Пресякоха продажбата на 900 ръчни цигари

Две семейства от шуменските села Хитрино и Каменяк бяха уличени, че търгуват с ръчно свити цигари, полицаи иззеха 900 бройки. Стоката била пакетирана като легалната - по 20 бройки, с тази разлика, че семействата сами режели тютюна и свивали папиросите.

Находчивите търговци били изловени по сигнал на "доброжелател", който към 13,30 часа в понеделник подал сигнал на телефон 112, че в село Габрица се предлагат контрабанди цигари от хора, които се придвижват с лек автомобил "Мерцедес" с шуменска регистрация.

Полицаите веднага се задействали и малко по-късно засекли возилото в село Хитрино. В автомобила пътували петима души – майка, син и неговото дете от Хитрино, както и двама възрастни съпрузи от село Каменяк. След претърсване в автомобила били намерени и иззети 860 къса ръчно свити цигари.

В имот в град Каолиново, обитаван от собственика на лекия автомобил и баща му, били намерени още 40 къса саморъчно свити цигари без бандерол. Открито е и чувалче с необработен тютюн. Тепърва ще се изяснява дали семействата са производители на тютюн или са го купували, за да развиват бизнеса. Те обаче отричали, че папиросите са за продан. Обяснили, че са за тяхна лична консумация.

Ще отговарят за държане на акцизни стоки без бандерол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право