Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Адвокат Марковски: При умишлено убийство не трябва да има съкратено съдебно следствие

Алисия, Павел и Венци Венц и Любо Киров на една сцена Представиха музикалната платформа Tidal, която навлиза в България

Цветанов: Хората от обкръжението на Борисов му казват това, което иска да чуе Премиерът ме попита дали ще правя политически проекти, заяви бившият зам.-председател на ГЕРБ

Застраховки вървят ръка за ръка с ипотечния кредит Отказват плащане, ако скриете заболяване

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си Усещането "да си задраскан", е ужасно, заяви журналистката

Кражби на скъпи играчки от магазин в столичен мол, участва и дете

Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

Президентът Радев се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ у нас Джъстин Фридман

Претенции към „Олимпик” приемат до 27 септември Всеки, който има да взима пари, е добре да подаде отново документи

Претенции към фалиралия застраховател “Олимпик” може да бъдат предявени 35 дни след публикуване на решението за ликвидация.

Бланки се свалят от интернет

Търсената сума трябва да е в евро

Претенции към фалиралия кипърски застраховател “Олимпик”, който извършваше дейност и в България чрез клон, може да се предявяват до 27 септември. Службата за контрол върху застрахователните компании на Кипър публикува упътвания за кредиторите след откриване на производство по ликвидация на “Олимпик”, съобщиха от Комисията за финансов надзор (КФН).

Всеки застрахован в “Олимпик”, който има претенция, но не я предявил пред компанията досега, трябва да го направи на електронната поща officebg@olympicins.eu, като приложи доказателства, а след това трябва да спазва процедурата за предявяване на претенция, гласят упътванията. Предявяването на претенциите трябва да бъде направено в срок до 35 дни от публикацията на решението за ликвидация (23.08.2019 г.) в Официалния вестник на Кипър лично или чрез представител. Предявяването на претенция е с клетвена декларация лично или чрез нотариално заверено пълномощно. Претенцията може да бъде заявена лично, или по пощата на следния адрес: застрахователна компания Олимпик Лимитид, бул. “България” № 102, Бизнес център “Белисимо”, 2-ри етаж, офис 22, София, както и до офиса на ликвидатора в Кипър.

Важно е да се подчертае, че претенцията трябва да бъде преизчислена в евро като курсът е фиксиран на 0,511292 лв. за едно евро. Затова дори да сте предявили претенцията си досега е добре да го направите отново. Формуляри за целта може да бъдат свалени от интернет като линк към тях заедно с указанията са качени на сайта на КФН.

Хората, чиито полици от “Олимпик” бяха прекратени на 17 август 2018 г., преди тяхната крайна дата, трябва да се обърнат към компанията на имейл officebg@olympicins.eu, за да проверят имат ли право да получат част от платената премия и точния размер на сумата. След това трябва да следват описаната по-горе процедура за предявяване на претенция.

 

В търсене на по-висока доходност

Застрахователи изнесоха 4,3 млрд. лв.

Управляват 8,1 млрд. лв.

Застрахователните компании, които извършват дейност в страната, са инвестирали в чужбина над 4,3 млрд. лв. Общият размер на средствата, управлявани от застрахователните дружества в България, възлиза на 8,135 млрд. лв. към края на юни, обявиха от БНБ. Те се увеличават с 532,4 млн. лв. (+7%) за година и със 184,5 млн. лв. (+2,3%) спрямо предходното тримесечие.

Повечето от тези средства обаче са инвестирани в чужбина в търсене на по-висока доходност.

В края на юни вложенията на застрахователите в България са само 3,798 млрд. лв., или 46,7% от управляваните от тях средства, показват данните на Централната банка.

За година инвестициите на застрахователите в страната нарастват със 148,1 млн. лв., или с 4,1%. В същото време вложенията зад граница се увеличават доста по-бързо – с 384,3 млн. лв., или с близо 10%. Като инвестирани в държавите от Европейския съюз нарастват за година с 214,4 млн. лв. (6%) и достигат 3,797 млрд. лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.