Приеха бюджета на Бургас

Само съветниците на БСП против

На сесия на общинския съвет във вторник, бе приеит бюджета на Бургас за настоящата година.

"Бюджетът е балансиран, защото сме се опитали да помогнем и финансираме много дейности, които по закон не са ни вменени. Но ние сме счели, че щом те се извършат на територията на нашия град, трябва да подкрепим културни, спортни и социални проекти, за да може качеството на тези дейности да бъде много по-добро. Благодаря за изказаните коментари в подкрепа на този бюджет, това ме натоварва и с голяма отговорност. Защото освен морална, аз нося и наказателна отговорност“. С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов призова общинските съветници да покрепят бюджета на Общината за 2020 година в размер 305,942 777 лева.

„Финансовата рамка за тази година е създадена от самите граждани. Ние сме слуги на предложенията на гражданите от една страна, а от друга – голяма част от решенията на ОбС“, подчерта Николов. И допълни: "Чух изключително градивни критики, чух и популизъм, но ще го оставя настрана, защото в популизма няма нищо перспективно“.

Против при гласуването на новия бюджет бяха само съветниците от БСП.„БСП не подкрепя политиката на увеличаване на данъчната тежест за населението и разпродажбата на общинското имущество”, обяви от трибуната председателят на групата съветници Живко Господинов. „Липсата на данни за недвижимите имоти на територията на общината, за приложените данъчни облекчение при определяне на данък сгради и такса за битови отпадъци, за какви имоти са приложени, не дава възможност да преценим как е разпределена данъчната тежест, каква е бизнес средата в общината. А предвиденото намаление на постъпленията от наеми на какво се дължи?“, добави той.

Кметът Николов каза, че е очаквал от БСП повече предложения за развитието на Равнец, тъй като кметът там е от техните редици. Въпреки това ние ще подкрепяме района, заключи Николов.

Коментари

Задължително поле