Приеха нови правила за прием в детските ясли в Търговище

До края на март се кандидатства за прием на малчугани в детски ясли в Търговище, а класирането се обявява до 10 април. Това е регламентирано в новите правила, разработени в община Търговище, за прием в ясли и яслени групи в детските градини, съобщиха от местната администрация.

От там уточняват, че родителите, които искат децата им да тръгнат на ясла през септември е добре да спазят тези срокове. Извън тях също може да се кандидатства, но ще се заемат останалите след планирания прием места.

С предимство ще се класират малчуганите, чиито родители са адрес в града повече от година. Преференции ще има за деца с починал родител, както и такива, които имат трайни увреждания. Повече точки при класиране ще получават работещите и многодетните родители.

Кандидатстването за яслите става на място в самото детско заведение, като няма ограничения в колко ще бъдат подадени документи. Без значение е и районът, в който живеят родителите, както и входящият номер на заявленията за прием.

От общината уточняват, че правилата са разписани с цел повече обективност при приемането в ясли и такива групи в детските заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България