КПКОНПИ разследва три лица, заемащи висши публични длъжности, за конфликт на интереси

Десислава Радева: Държавната измяна дебне отвсякъде

Привикаха по спешност Горанов в парламента

Васил Божков: Не ме издирват, на разположение съм на властите по всяко време

Грипната ваканция опразни 1850 училища в страната От днес почиват и учениците във Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен

Президентът Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

Мис България 2019 се отдаде на почивка в Австрия (СНИМКИ)

Осем служители на Държавната комисия по хазарта са отведени за разпит

Парламентът одобри промените в Закона за хазарта на първо четене

Проф. Мира Кожухарова: Мерките серщу коронавируса са адекватни

Ники Илиев се връща на сцената с „Осъдени души“ Партнира си с Елена Петрова - Фани

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе

Борисов към министрите: Забранявам да се месите в конфликтите между другите институции

Нинова: Огласяването на СРС-тата е опит да се сплаши президентът

Приятел на загиналия в Солун българин: Семейството му се нуждае от подкрепата на държавата

btr

Тоско Бозаджийски беше изключително момче. Целият му съзнателен живот беше отдаден на „Ботев“ Пловдив и той ще остане завинаги в паметта ни. Настояваме за справедлив процес и наказание за виновниците, причинили смъртта му. Това заяви Михаил Манолов от УС на Клуба на привържениците на пловдивския клуб, по БТВ.

28-годишният българин почина в Солун след сблъсъци между запалянковци на футболния „Арис“, побратим с „Ботев“, и местния враг ПАОК. Впоследствие беше блъснат и от автомобил.

Манолов обясни, че от „Арис“ и „Ботев“ са изпратени официални писма до гръцките институции. Отделно са подготвени и писма на гръцки, български и английски, които ще бъдат разпратени до съответните органи. Освен това от „Арис“ са предложили и гръцки адвокати да помогнат на семейството на Тоско Бозаджийски. По думите му са се появили сведения отпреди няколко дни, че има шанс случаят да бъде потулен.

„Тук не става въпрос за футболно хулиганство, а за предумишлено убийство. Единият от арестуваните е син на вишестоящ гръцки полицай, който се занимава с борбата срещу футболното хулиганство“, подчерта той. Според него подобни случаи се прикриват и в България.

Манолов обясни, че към момента семейството на загиналото момче се нуждае най-вече от подкрепата на държавата, която да помогне в установяването на реалните причини за смъртта.

Приятелят на починалия сподели, че се познавали от 12 години. По думите му Тоско се занимавал с хореографиите на отбора, но и с най-различни каузи. „Всяка година на Коледа даваше подаръци на деца и ученици. Занимаваше се с много благотворителни инициативи. Потърсиха го дори във връзка с нов филм за „Христо Ботев“, разказа той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.