Провеждат кампания срещу рака на гърдата във Велико Търново

Екипът на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ със съдействието на Община Велико Търново за втори път ще посети Велико Търново.

На 25 септември пред сградата на Общината ще бъде паркиран Розовият кемпер на „Една от 8“. На 26 септември екипът на фондацията ще посети Комплексния онкологичен, за да се запознае и да подкрепи емоционално и практически пациентите, които превеждат лечение в центъра.

"Жените, които в момента преминават лечение и техните близки, могат да се възползват от услугите, които се извършват в розовия кемпер на фондация „Една от 8“. На място жените могат да разговарят с психолог. С тях ще бъде гримьор и кулинарен блогър. Екипът ще носи тюрбани, първични протези, аксесоари и брошури, които ще бъдат полезни за жените, преминаващи на лечение", посочват от фондацията.

С финансовата подкрепа на козметична компания Avon ще бъдат проведени безплатни ехографски профилактични прегледи за рак на гърдата. Условието е дамите да са на възраст от 20 до 65 години, да не са били диагностицирани с рак на гърдата и да не са бременни. Ще бъдат прегледани абсолютно безплатно 130 жени във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони