Проверяват имоти на Вълев заради разстрела на Петър Христов

Работи се по горещи следи, каза шефът на националното следствие

Криминалисти от Велико Търново започват щателна проверка на имотите на осъдения доживот бизнесмен Георги Вълев от “Килърите”. Причината е версия, че бизнесменът Петър Христов може да е убит за отмъщение, че е помогнал с информация за разкриването на групата за убийства. Милионерът Христов бе застрелян в понеделник пред офиса на холдинга си в София.

Ще бъдат прегледани всички сделки и търгове с въпросните имоти и имало ли е апетити към тях от страна на Петър Христов и брат му Димитър Манолов. Във Велико Търново се говори, че след ареста на Вълев, собственикът на “Лактима” е заел опразнените ниши във всички бизнес сектори, където членът на “Килърите” имал влияние. Според запознати обаче тези недвижими имущества отдавна са прехвърлени на други лица и не се водят на името на Вълев.

Както “Труд” писа, познати на крупния бизнесмен разказаха, че той често и на публични места изтъквал, че е помогнал и благодарение на него са направени разкритията срещу “Килърите” и групата за отвличания “Наглите”. “След като потвърдиха доживотната присъда на Георги Вълев през декември м. г., пред журналисти той крещеше: “Спонсорите на ГЕРБ са виновни!”, припомнят приятели на Петър Христов. След убийството, във Велико Търново се разнесе слухът, че Георги Вълев поръчал покушението от килията, като подарък за 60-ия си рожден ден, който бил на 8 януари – денят на екзекуцията.

Освен версията за отмъщение за разбитите престъпни групи, криминалисти проверяват и хипотезата, че убийството е свързано с бизнеса на Петър Христов.

“Работи се по горещи следи. Не мога да коментирам версии, защото работя само с факти”, каза вчера шефът на националното следствие и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.

Вчера стана ясно, че близките на Петър Христов са решили тялото му да бъде кремирано. Урната с прахта пък ще бъде положена в специална камера в гробищния парк във Велико Търново. Предвижда се поклонението, на което се очаква да се стекат стотици хора от цялата страна, да е в 12 ч в петък в двореца на културата и спорта “Васил Левски” в старата столица.

“Предложих на майка му Момка Манолова траурната процесия да мине през родното му село Самоводене, защото местните хора много го тачеха и искат да се простят с Петър. Обмисляме катафалката да мине по улиците на селището, покрай родната му къща. В същия ден ще е обявен и траур в Самоводене. Но какво ще решат роднините на покойния бизнесмен, все още не се знае”, каза пред “Труд” кметът на Самоводене Николай Милаковски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право