Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Германец се отмести от пътя на Григор

Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Проверяват имоти на Вълев заради разстрела на Петър Христов Работи се по горещи следи, каза шефът на националното следствие

Роднините на Петър Христов са решили да кремират тялото му.

Криминалисти от Велико Търново започват щателна проверка на имотите на осъдения доживот бизнесмен Георги Вълев от “Килърите”. Причината е версия, че бизнесменът Петър Христов може да е убит за отмъщение, че е помогнал с информация за разкриването на групата за убийства. Милионерът Христов бе застрелян в понеделник пред офиса на холдинга си в София.

Ще бъдат прегледани всички сделки и търгове с въпросните имоти и имало ли е апетити към тях от страна на Петър Христов и брат му Димитър Манолов. Във Велико Търново се говори, че след ареста на Вълев, собственикът на “Лактима” е заел опразнените ниши във всички бизнес сектори, където членът на “Килърите” имал влияние. Според запознати обаче тези недвижими имущества отдавна са прехвърлени на други лица и не се водят на името на Вълев.

Както “Труд” писа, познати на крупния бизнесмен разказаха, че той често и на публични места изтъквал, че е помогнал и благодарение на него са направени разкритията срещу “Килърите” и групата за отвличания “Наглите”. “След като потвърдиха доживотната присъда на Георги Вълев през декември м. г., пред журналисти той крещеше: “Спонсорите на ГЕРБ са виновни!”, припомнят приятели на Петър Христов. След убийството, във Велико Търново се разнесе слухът, че Георги Вълев поръчал покушението от килията, като подарък за 60-ия си рожден ден, който бил на 8 януари – денят на екзекуцията.

Освен версията за отмъщение за разбитите престъпни групи, криминалисти проверяват и хипотезата, че убийството е свързано с бизнеса на Петър Христов.

“Работи се по горещи следи. Не мога да коментирам версии, защото работя само с факти”, каза вчера шефът на националното следствие и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.

Вчера стана ясно, че близките на Петър Христов са решили тялото му да бъде кремирано. Урната с прахта пък ще бъде положена в специална камера в гробищния парк във Велико Търново. Предвижда се поклонението, на което се очаква да се стекат стотици хора от цялата страна, да е в 12 ч в петък в двореца на културата и спорта “Васил Левски” в старата столица.

“Предложих на майка му Момка Манолова траурната процесия да мине през родното му село Самоводене, защото местните хора много го тачеха и искат да се простят с Петър. Обмисляме катафалката да мине по улиците на селището, покрай родната му къща. В същия ден ще е обявен и траур в Самоводене. Но какво ще решат роднините на покойния бизнесмен, все още не се знае”, каза пред “Труд” кметът на Самоводене Николай Милаковски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.