Транспортират в „Пирогов“ 16-годишна, пила по греша сода каустик

Аз-приятелят като поетическа сплав

Доведеният син на Стефан Данаилов: Лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да не се мъчи

Рекорден брой от 196 150 посетители отчита музей „Етър”-а в Габрово Статистиката е за деветте месеца на годината

Китай: С Вашингтон сме в „първа фаза“ от изготвянето на търговското споразумение

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Верижна катастрофа затруднява движението край Мездра в посока столицата

Джина Стоева и Ивена отново запяха заедно

Външно: Препоръчваме на българите да не пътуват до Каталуния заради протестите, опасността е голяма

Съдът разпореди ново разследване за смъртта на дете на училищна площадка Родителите на 8-годишния Красимир продължават да водят гражданско дело за 600 000 лева срещу община Велико Търново

35 души са загинали при катастрофа с автобус в Саудитска Арабия

ВТУ договаря сътрудничество с Виетнам

Проверяват 100 детски площадки в Шумен

В Шумен и кварталите на града има над 100 детски площадки. До момента от тях са проверени 35, съобщават от общината. Комисия от служители на строителната дирекция, назначена със заповед на кмета Любомир Христов, ще инспектира състоянието на всички останали.

До момента е уточнено, че от ремонт се нуждаят опасни уреди по 7 детски игрища и те ще се извършат от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“. Ще бъдат подменени, укрепени и подновени части от пързалки, люлки, въртележки, беседки, пейки и огради. На места ще бъде обновена ударопоглъщащата настилка с по-дебел пласт за безопасност на децата. Ще бъдат почистени и дезинфекцирани пясъчниците.

Средствата за ремонт са от бюджета на общинското предприятие, но други съоръженията са в гаранционни срокове и за тях ще отговарят фирмите изпълнителки.

Засега под видеонаблюдение са само детските уреди в Градската градина, на площад „Оборище“ и в парк „Студентски“. Като мярка срещу вандалските действия на недобросъвестни граждани поетапно ще бъдат поставени камери и на други новоизградени площадки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.