Проверяват 29 къщи за гости в Кюстендилско

Снимка: Архив

Икономическа полиция при областната дирекция на МВР в Кюстендил проверява 29 къщи за гости, построени с пари по фонд "Земеделие" и Програмата за развитие на селските райони, казаха за БНР от дирекцията.

Най-много обекти - 19, са в община Сапарева баня.

"Постъпващата информация се обобщава и обработва от Главна дирекция "Национална полиция". Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка разясни:

"В областта се проверяват къщите за гости, изградени и със средства, не само - те са дял някакъв, по програмата за развитие на селските райони".

Проверката на 19-те къщи за гости от общо действащите 120 къщи в община Сапарева баня е в напреднала фаза. Проверяват се строителните книжа, разрешителните, удостоверенията за категоризация, внасяните такси и декларирани нощувки и оборот. Кметът на града Калин Гелев посочи:

"Един несъществен пропуск. Проверките, които извършва полицията, трябва да има отделна книга за датата на извършване на тези проверки относно регистрите за настаняване на български и чуждестранни туристи".

Проверка се прави и на единствената къща за гости и в село Неделкова Гращица, община Невестино, коментираха от администрацията.

Коментари

Задължително поле