Продължава борбата с пожара в Балкана над Чипровци

Цяла нощ екипи на пожарната, горски и доброволци следиха състоянието на пожара в Стара планина, предаде БНТ. Балканът над Чипровци пламна в неделя и се превърна в най-голямата стихия на Балканите към момента. 40 000 декара са засегнати от огъня - на българска и сръбска територия. У нас горят предимно високи храсти и треви в труднодостъпни райони. Вчера обаче огънят засегна и гората.

През нощта, макар и ограничен, пожарът продължаваше да тлее. Все още има проблемни участъци, които се намират в много труднодостъпни райони.

В момента ситуацията в Сърбия е по-тежка, защото там горят предимно гори,а у нас са засегнати основно високи храсти и сухи треви.

В центъра на Чипровци се очаква да започнат да се събират доброволци за потушаването на огъня. Те ще получат инструкции, а след това ще се отправят към планината. Вероятно и днес в потушаването на огъня ще се включат и хеликоптери.

Надеждите на местните хора са със застудяването да дойдат и по-проливни дъждове, които да помогнат в борбата с огнената стихия.

Мнението на хората в Чипровци, което те споделят и в социалните мрежи, е, че по всяка вероятност пожарът е запален умишлено.

Коментари

Задължително поле