Продължава издирването на предполагаемия атентатор от Барселона

Все още се издирва предполагаемият шофьор на буса, който уби 13 души в Барселона, предаде БНТ. 22-годишният мароканец беше определен като "мозъкът" на терористична операция. Издирва се и имам, за когото се предполага, че е радикализирал младежите.

Тази сутрин френски вестник съобщава, че е намерен един от автомобилите, който е използван във вечерта на атентата. Новината идва точно от Франция, защото се предполагаше, че най-вероятно той е напуснал Испания в посока френската държава. Затова в разследването се включиха и френските власти.

Най-вероятно тя е била наета от мароканеца Юнес Абу Якуб, който също е бил част от групата, която извърши атентатите. Белият бус бе изоставен в град Вик северно от Барселона. Има информация, че днес той е открит.

Броят на свещите и цветята на Ла Рамбла продължава да расте. Сред цветята има венци от полицията и различни други институции. Има картина, изобразяваща птица феникс, поднесена от таксиметровите шофьори, които извозваха безплатно жителите на града и помагаха, когато линейките не бяха достатъчно.

„Ла Рамбла“ отново се напълни с туристи, които бяха два пъти повече от предишните дни. Дълга опашка от хора попълваше книга със съболезнования. Пред кметствата и големите магазини в града има черни летни.

 

Коментари

Задължително поле