Продължава събарянето на необитаеми общински къщи в Габрово

Върви мащабна проверка и на частни имоти, негодни за живеене

Разчитам на здравото, силно и ефективно партньорство с полицията, за да гарантираме реда и спокойствието в нашия град. Това заяви кметът на Габрово Таня Христова на съвместен брифинг с новия директор на ОД на МВР - Габрово - старши комисар Борислав Муеров.

„За да постигнем промяната, която очакваме, всички институции трябва да работим в синхрон. Правила, ред и контрол – това искам за Габрово, това поискаха и хората, които протестираха. Демонстрационно неспазване на нормите на обществения ред не трябва да бъде допускано. Ще бъда безкомпромисна по отношение на спазването на общинските наредби за чистота, тишина, опазване на обществени места и имущество“, допълни Христова.

Тя добави, че Община Габрово продължава със събарянето на общински къщи, които са необитаеми, опасни или не се запазват по план. Вече са в ход мащабни проверки на частни сгради, негодни за обитаване, изясняване на лицата, които ги ползват и основанията им за ползване.

Таня Христова изтъкна, че своевременно е изпратила исканията на протестиращите, подкрепени с подписка, до органите на държавната власт, включително до НСОРБ.

По отношение на исканията за законодателните промени тя допълни: „Подкрепям всички разумни и справедливи искания на гражданите за законодателни промени. Вече разговарях с министъра на труда и социалната политика, предстоят ми други срещи в министерството на образованието и на здравеопазването. Ще продължавам да настоявам за прекратяване на злоупотребите със социални плащания, включително и тези с ТЕЛК решенията“.

Ежеседмични специализирани полицейски операции, мерки за намаляване на разпространението на наркотици, акцент в действията срещу битовата престъпност, засилено присъствие в районите на учебни заведения, мобилни екипи в малките населени места, анализ на средата, гъвкаво разпределени на силите, включително подпомагане от Дирекция "Жандармерия", обеща новият директор на ОД на МВР - Габрово - старши комисар Борислав Муеров.

Той съобщи, че в резултат на работата на Икономическа полиция, 30 ТЕЛК решения се преразглеждат. От 10 април до момента са установени 10 административно-наказателни нарушения по Закона за гражданска регистрация и наложени 77 акта по Закона за българските лични документи.

Борислав Муеров съобщи, че ще ОД на МВР – Габрово ще има своя фейсбук страница, в която гражданите ще могат да подават сигнали и апелира те да не бъдат анонимни, за да не се възпрепятства ефективността на работата. „Както настояват протестиращите в исканията си, винаги ще бъдем пряко ангажирани“, категоричен беше новият директор на ОД на МВР – Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони