Проксита на Нинова във война с Радев

Зоват за оставка с графити

Корнелия Нинова е пуснала свои проксита да критикуват президента Румен Радев и така да стопират подкрепата, която БСП се очаква да даде на държавния глава за втори мандат. За това алармираха пред “Труд” социалисти от Пловдив, Варна и Велико Търново.

Става дума за бившия шеф на политическия кабинет на Росен Плевнелиев, а сега съветник на Корнелия Нинова - Йордан Татарски, който публикува шест обвинения-въпроси към Радев във фейсбук. “Това ли е официалното мнение на “Позитано” 20 или прокситата на Нинова в момента създават поредна тема за интриги и братоубийствени войни в партията?”, гневят се червените в социалните мрежи.

Дни преди насрочения за 17 април присъствен Национален съвет, делегатите на червения пленум все още нямали получен дневен ред, час и място за провеждането на заседанието.

Социалисти са категорични, че където и да се състои пленума, докато траят дебатите вътре, отвън ще има протестиращи, които да искат оставката на Нинова като председател.

Централата на БСП осъмна за пореден път с надписи и графити “Нинова, оставка!” и “Нинова, вън!” само в рамките на няколко дни.

Пълен провал се оказали и срещите с общински и областни председатели на БСП през уикенда. Десетки местни лидери категорично отказали да бият път до София, за да участват в разговор с Нинова. Структури от цялата страна продължават да гласуват декларации за спешен конгрес и оставка на Нинова като председател на партията заради изборния погром.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика