Случаят "Караянчева" - разследване за причиняване на телесна повреда по непредпазливост

Снимка: Цветелина Георгиева

Досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда в пътнотранспортно произшествие ръководи Районната прокуратура в Шумен по т.нар. случай "Караянчева". Както "Труд" писа мерцедес на НСО, в който пътувала парламентарната шефка Цвета Караянчева, претърпя катастрофа в неделя.

Разследването е по член 343, ал.1, буква „б“ от Наказателния кодекс и то е започнато още в деня на катастрофата, след като след 10 часа на пътя Силистра – Шумен е възникнал пътен инцидент между два насрещно движещи се автомобила. Това съобщават от Апелативна прокуратура-Варна в понеделник.

Единият от автомобилите тях е на НСО и е бил управляван от служител на службата за охрана. В него е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя е единственият пострадал при пътнотранспортното произшествие. Оказана й е медицинска помощ, а по-късно е била транспортирана в София. Назначена е медицинска експертиза, която ще установява степента на травматичното й увреждане.

Другият автомобил в инцидента е лека кола "Ауди А4", управлявана от жена на 31 г. Шофьорът на НСО и водачката на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са трима свидетели по делото. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, за да бъде установен механизмът на пътнотранспортното произшествие.

Коментари

Задължително поле