Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Прокуратурата поиска постоянен арест за бившия кмет на с. Галиче Ценко Чоков с мотива, че се е отклонил от домашния си арест, като е посетил заведение в столичния квартал "Драгалевци".

В съдебната зала бяха разпитани двамата полицаи, които са били изпратени на проверка. Те разказаха, че Ценко Чоков бил в заведение, а на масата имало храна и напитки. Нито един от двамата обаче не е видял патерици.

Според адвокатите на Чоков - Илиян Василев и Иво Найденов, той е имал разрешение от съда да напусне домашния си адрес, за да посети стоматолог. Бил на зъболекар в 15 ч. Според адвокатите, в постановлението на съда е записана конкретна дата - 17 декември, но никъде не се посочва място, час или маршрут, по който Чоков трябва да се придвижва. Адвокатите поискаха да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да каже дали Чоков може да бъде върнат зад решетките. "Много от заболяванията му не са свързани с възможността му да се придвижва", коментираха защитниците. Съдебният състав с председател Георги Ушев отхвърли искането.

Бившият кмет на Галиче дойде в съдебната зала с патерици. Пред журналисти той обясни, че е бил на зъболекар, след което са го завели в ресторанта, за да поръча храна за вкъщи. "Пих едно кафе и вода и си тръгнахме", заяви Чоков. Пред съдебният състав той каза, че не се е отклонил от изпълнението на мярката. По думите му, сервитьор му казал, че охранители на зам.-главния прокурор Иван Гешев са го снимали и са извикали полиция. След справката те го пуснали да си ходи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право