Прокурорът Дору Тулуш: Кьовеши разби екипа ни

Един от най-високопоставените прокурори от Националната агенция за борба с корупцията Дору Тулуш даде първото си интервю пред Канал 3. Той напусна със скандал ръководената от Лаура Кьовеши агенция за борба с корупцията в началото на месеца и оттогава отказваше всички покани от журналистите в Румъния. Интервюто за Канал 3 се превърна в сензация в Румъния.

„Кьовеши поиска да бъда изгонен от ДНА заради скалъпени истории, след като подадохме оплаквания срещу работата й във Висшия съвет. Тя ни нарече страхливци и хора, които не спазват закона. Не е нормално шеф на подобна институция да праща подчинените си на полиграф. Чувал съм от колеги, че Кьовеши е имала подобно нервно поведение и преди. Но след появята на записите в общественото пространство, тя тотално разби моя екип, без дори да ме предупреди. Явно е, че или е смятала, че аз имам пръст в записите, или е искала да ме елиминира“, описва методите на работа Дору Тулуш.

Тулуш ръководеше една от дирекциите в Националната агенция за борба с корупцията. Задачите му са били свързани с проверка за корупция по направление на икономически престъпления в Румъния. Заради разкритията му, направени пред Канал 3, водщият новинарски канал “Антена” 3 направи извънредно предаване, в което излъчи пълния запис от думите му. Колегите дори се шегуват, че преди промените са гледали българска телевизия, за да научават новините, и сега им се налага да правят същото.

Цялото интервю с един от най-влиятелните магистрати в Румъния можете да гледате в събота, 22 юли, от 17 ч. по Канал 3

Коментари

Задължително поле