Промените в закона за горивата не бива да се отлагат

На срещата при премиера Бойко Борисов компаниите от Българската петролна и газова асоциация заявиха желанието си да съдействат по всякакъв начин на държавата в борбата със сивата икономика в сектора и препотвърдиха намерението си да инвестират, плащат данъци и създават работни места в България. БПГА запозна премиера с категоричното становище и на Минно-геоложката, и на Камарата на строителите в България, че влизането в сила на закона за горивата не бива да се отлага. Според браншовите структури прецизирането на текстове може да стане своевременно и в най-кратки срокове.

Членовете на УС на БПГА заявиха, че не делят участниците в бранша на малки и големи, а на такива, които спазват българското законодателство и такива, които ползват нелоялни практики. Премиерът одобри договореностите, които БПГА постигна с Минно-геоложката камара и Камарата на строителите в България. Асоциацията представи протоколите, от които става ясно, че всички спорни въпроси между браншовете, които касаят Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, са уточнени.

Премиерът заяви категоричната си подкрепа за законовото регулиране на дейностите в сектора и се обяви за регистрацията на операторите в бранша с цел изсветляване на търговията с горива. Според Бойко Борисов в предложението за облекчаване на паричните гаранции за регистрация на бензиностанциите, внесено от депутати в парламента, има логика и около него може да се постигне консенсус. Премиерът заяви още веднъж, че правителството взима мерки за борба с контрабандата, сивия сектор и нелоялната конкуренция с цел подобряване на бизнес средата.

Премиерът, министрите и членовете на УС на БПГА се обединиха около мнението, че влизането в сила на секторните правила не бива да се забавя и че всички на този пазар трябва да спазват буквата на закона и да бъдат коректни данъкоплатци.

Коментари

Задължително поле