Пропуск на ГРАО предизвика напрежение около регистрацията на кндидат-кмета на ГЕРБ в Горна Оряховица

Добромир Добрев

Инж. Добромир Добрев ще се бори за трети мандат

Пропуск на ГРАО е станал причина за напрежението около регистрацията на кандидата на ГЕРБ за трети кметски мандат в Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. В четвъртък се заговори, че той може да бъде дисквалифициран от предизборната надпревара заради неточности в адресната му регистрация. По-късно се установи, че няма допуснато от него нарушение и той продължава битката за поста на градоначалник.

„Проблемът, който възникна, е че преди 2000 г. местожителството на гражданите се е водело на хартиен носител. През 2001 г. е въведена автоматизирана електронна система национална база данни „Население“. Длъжностните лица по гражданско състояние е трябвало да прехвърлят всички данни от хартията в електронната система. На много места обаче това не е направено. Данните на инж.Добрев, които са от 2001 г . са сред невъведените в електронната система.

Когато е бил студент в Русе и е живял в общежитие, служебно са го регистрирали по настоящ адрес там. През 2016 г. там актуализирали системата и го заличили от местните регистри. Системата е трябвало да въведе предишния адрес, но понеже той липсва в електронната система заради пропуск на ГРАО, излиза, че инж. Добромир Добрев няма настоящ адрес.

Заради възникналия проблем, ГРАО направил това служебно и след въвеждане на данните на инж.Добрев, системата показала, че е той е с адресна регистрация в Горна Оряховица от 28 юни от 1992 г.“, обясни адвокат Деница Цветанова, която е общински председател на ПП ГЕРБ в Горна Оряховица.

Коментари

Задължително поле