Пророческа присъда?

Божието наказание ли застигна Ширак

В Албания има масови гробове с тела на убити сърби

Днес, говорейки за Ширак, обичат да си спомнят, че при неговото управление Франция се върна към политиката на голизма, като определено се дистанцира от САЩ. Но не бива да се забравя, че заедно с други държави, през 1999 г. Петата република взе участие в бомбардировките над мирни югославски градове, а загиналите бяха хиляди. Отговорността за част от тези бомбардировки лежи и върху президента на Франция (1993-2007 г.) Жак Ширак (починал неотдавна), изпратил в Югославия бойни самолети от легендарната ескадрила „Нормандия-Неман“.

По онова време представителката на известната руска дворянска фамилия Мария Алексиевна Стахович от Националния институт за източни езици и култури в Париж разказва, че френските офицери на служба в „Нормандия-Неман“, които са участвали в бойните полети, след това искрено се извинявали, че са били принудени да изпълняват престъпна заповед, но от цялата си душа са съчувствали на сърбите.

Въпросът е защо са бомбардирали? В обществото се е наложило мнението, че са го направили, за да накажат сърбите за изтребването на косовските албанци. Но стигаме до детския въпрос: а кой започна първи? И как трябваше да постъпят с албанците, които рушаха православните храмове и избиваха хиляди сърби? Къде е истината?

Според оперативна информация на следователите от Хага, през 1999 г. минимум два камиона с отвлечени сърби са преминали от Косово в Албания. Други данни сочат, че в Албания има регистрирани масови гробове с тела на сърби, които са убити, след като са им били иззети жизнено важни органи. Както твърди агенция „Прес“, шеф на тази мафиотска банда е бил Хашим Тачи, сегашния президент на Косово. Излиза, че цялата „натовска патардия“, в която се включва и Франция под ръководството на Ширак, е имала за цел да осигури „чадър“ над престъпници на държавно ниво?

Сръбски съд присъди задочно 20 години затвор за Бил Клинтън, Уйлям Коен, Антъни Блеър, Робин Кук, Джордж Робертсън, Хавиер Солана, Уесли Кларк, Жак Ширак и др. Жак Ширак заради участието на Франция в бомбардировките над Белград. Възмездие така и не последва, но присъдата на Ширак може да се счита като Божие наказание.

(С големи съкращения, от “Гласове”)

Коментари

Задължително поле