Простият въпрос "Какво е жена?" унищожи джендър идеологията

Когато не можеш да отговориш на въпроса “Какво е жена?” очевидно нещо се е объркало много, много сериозно. Докато стотици консервативни политици спорят с ЛГБТИ общността и обясняват за традиции, Господ и какво ли още не, циничният и саркастичен водещ на “Дейли Уайър” Мат Уолш намери по-директен начин да покаже защо трансджендър движението има сериозни проблеми - като ги пита, вследствие на тяхната идеология, какво е “жена”? 

Той прави документален филм (за който ще намерите линк с български субтитри в дъното на статията), в който обикаля САЩ и разкрива дълбочината на ЛГБТИ движението, което започва да отрича очевидни факти за да оправдае своите идеи. Освен това, Мат Уолш показва две рядко виждани измерения за трансджендъризма - операциите за смяна на пола и тези, които са излъгани и съжаляват за тях. Смешните моменти, в които либерали се борят с въпроса “какво е жена” и беснеят са майсторски смесени с искрено плашещи неща като жената, сменила своя пол, която обяснява как е излъгана и сега страда от десетки болести поради операцията. Както и трансджендърът, който оперира деца и се гордее с това.

Документалният филм ясно показва няколко неща - първо, ЛГБТИ движението е пряко против феминизма, въпреки, че либералите сякаш подкрепят двете. Не е възможно едно движение за правата на жените да съществува заедно с движение, което отрича съществуването на “жена” като прост факт. Второ, Мат Уолш потвърждава своята теза - когато всичко може да означава всичко и няма никаква обективност и факти, всичко губи смисъл. Как може да има истина, ако няма истина? 

Това, всъщност е съвсем буквално - в един от най-забавните моменти от филма Мат Уолш пита професор по трансджендъризма и половете “Каква е истината?” и професорът разгневено му казва, че да се говори за “истина” е омраза и не бива да се прави. Професор, който трябва да води науката, смята “истина” за омраза. 

Филмът се разпространи светкавично и дори бе пуснат безплатно в Туитър - където предизвика такава ярост в ЛГБТИ движението, че няколко служителя на Туитър направиха импровизиран бунт срещу новия собственик Илон Мъск като на своя глава забраниха филма и се наложи да бъдат уволнени, за да се пусне. Ефектът беше моментален, обаче, защото самият Мъск обърна внимание на филма и дори го сподели от своя профил в Туитър. За няколко дни 200 милиона души видяха “Какво е жена?”. Със стотици милиони гледания 

Мнозина в САЩ виждат този филм като началото на революцията против ЛГБТИ движението - той бе пуснат през 2022 година, а през 2023 година вече има около 567 закона против трансджендър идеологията, а в 20 щата операциите за смяна на пола вече са забранени.

Филмът е значим като началото на тази революция, но освен това е и особено приятен за гледане.

В продължение на 1 час и 35 минути Мат Уолш обикаля из Америка и пита различни трансджендъри, ЛГБТИ активисти и либерални жени простият въпрос “какво е жена”.

Никой не може да му отговори.

Е, не точно никой. Когато решава да си отдъхне от своето развито и прогресивно общество и отива в Африка да пита африканско племе какво е жена, получава моментален отговор - мъжът има пенис, жената има вагина. Уолш решава да види дали има почва трансджендър идеологията и там и ги пита “Ами ако мъжът се чувства като жена?”. Това предизвиква недоумение и смях, а евентуално когато разбират, че е напълно сериозен, те просто му казват - “това не може да стане, жените си имат роля, мъжете също”.

Може би най-абсурдният момент от документалния филм идва когато Уолш отива на феминистки протест. Става въпрос за жени, които протестират за правата на жените. Когато пита с мегафон “какво е жена?”, никой не може да му отговори и го обвиняват, че разпространява омраза. 

Нека повторим - жени, протестиращи за правата на жените, не могат да отговорят какво е “жена”.

Уолш разкрива по време на филма и за своята книга, която е решил да напише за да покаже на децата опасността от тази идеология. В нея едно момче, Джони, решава, че е тюлен и либералната му майка решава да уважи неговото решение. Тя му купува червеи за обяд и го води на лекар, който с трион в ръка предлага да преправят ръцете и краката му. Със своя брилянтен стил, Уолш успява да покаже дори на децата защо идеологията има сериозни проблеми.

За жалост, той така и не достига до отговор на своя въпрос. Единствените хора, които могат да му отговорят "какво е жена" се оказват корейски имигрант и африканското племе, както неколцина доктори, заклеймени от свои колеги като "сексисти" и прочее. 

Така завършва филма на Уолш. С брилянтния извод, че щом една група хора не може да отговори на въпрос като "какво е жена", явно диалогът с тях просто не си струва.

Целия филм с български субтитри може да гледате тук:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари